Як ви вирішуєте проблеми: 3 типи людей

Як ви вирішуєте проблеми: 3 типи людей

Всіх людей можна поділити на 3 категорії.

В мене немає проблем! Це в інших проблеми зі мною!

Є ціла категорія людей, які вважають, що в їх проблемах винні інші люди: чоловік, дружина, собака, президент, сусід… Хто завгодно, але не вони самі.

Як їх побачити? - Дуже просто. Вони часто когось у чомусь звинувачують. Фонова емоція – роздратування.

Що робити, якщо впізнали тут себе? - Змінити питання «Чого всі навколо такі дурні/погані» на «Що саме я можу зробити, щоб мені стало краще жити?»

Я розумію, що в мене є проблеми, але я не знаю, як їх вирішити. Допоможіть.

Тут вже значно краще. Людина розуміє, що не вміє знайомитись, проходити співбесіди, доносити свою думку, або щось ще. І хоче навчитись. Зазвичай, в такому випадку і звертаються до психолога.

Як їх побачити? – Часто такі люди тривожні та сором’язливі. Бо не знають як правильно себе вести тих чи інших ситуаціях.

Що робити, якщо впізнали тут себе? – Звернутись за допомогою до психолога, або піти спеціальні курси-тренінги, де вам дадуть необхідні навички.

Всі свої проблеми я можу вирішити самостійно (або знаю, до кого звернутись за допомогою). Але мені цікаво, де я можу стати ще краще.

Це один із найвищих рівнів розвитку. Людина навчилась всьому необхідному для досягнення своїх цілей, і розуміє, що розвитку немає меж.

Як їх побачити? – В них все добре. Якщо в них з’являються проблеми, вони не звинувачують когось. Не ображаються на критику, і навіть раді їй.#nbsp;

Що робити, якщо впізнали тут себе? – Привітати себе та допомагати іншим (за їх потреби). Та за необхідності звертатись за консультаціями))

Що важливо пам’ятати:

Одна і та сама людина може знаходитись на різних рівнях розвитку, в залежності від контексту.

Третій рівень – це не межа. Просто далі різниця в описі вже мінімальна

Найгірша стратегія - це звинувачувати інших в своїх проблемах. Найкраща - змінюватись і досягати цілей.